Od dece će postati ljudi, a ti ljudi će stvarati istoriju

Novembarski ciklus kreativnih radionica, koji nosi naziv Kad porastem biću slikar, posvećen je izložbi Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti. Tokom četiri subotnje radionice, deca će imati prilike da se upoznaju sa najznačajnijim umetničkim delima velikog srpskog umetnika Uroša Predića. Istražujući slike i otkrivajući priče o njima, deca će se upoznati i sa zanimljivim anegdotama iz Predićevog dugog života koje su doprinele da postane jedan od najznačajnijih srpskih slikara.

Na poslednjoj novembarskoj radionici, upoznaćemo Predićeve mališane. Iako sam nije imao dece, voleo je decu svoje braće i prijatelja i često ih je slikao. Posmatrajući ove slike, deca će saznati koliko je čika Uroš bio vešt u prikazivanju dečjeg lika, ali i razigranog i radoznalog duha.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice. Cena ulaznice je 150 dinara.

Datum

Otvaranje: 26. Novembar 2022.
Traje do: 26. Novembar 2022.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150