Otvaranje izložbe dečjih radova „Bio jednom jedan slikar… Uroš Predić“

Draga deco i roditelji, u Galeriji Matice srpske će u subotu, 3. juna u 17.00 sati biti priređeno otvaranje izložbe dečjih radova Bio jednom jedan slikar… Uroš Predić kojom ćemo proslaviti učešće dece iz novosadskih vrtića i osnovnih škola na edukativnom programu tokom protekle školske godine. Na otvaranju dečje izložbe prisutnima će se obratiti dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, nakon čega će Srpsko narodno pozorište u prostoru Galerije izvesti operu za decu Čarobna frula u 18.00 sati.

U oktobru 2022. godine u Galeriji Matice srpske započet je novi edukativni program Bio jednom jedan slikar… Uroš Predić namenjen deci predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta. Učešćem u edukativnom programu i organizovanim posetama Galeriji, deca su imala priliku da u jedinstvenom Galerijskom prostoru, kroz interakciju sa originalnim umetničkim delima, upoznaju umetnički svet Uroša Predića i saznaju zanimljivosti o njegovom životu. Program prati jedinstveno napisana i ilustrovana dečja publikacija o životu i delu ovog umetnika na srpskom, engleskom, francuskom i nemačkom jeziku koju su deca dobijala na poklon od Galerije. Kroz edukativne i kreativne aktivnosti i razgovor sa muzejskim edukatorima, deca su podsticana na razmišljanje o umetnosti i spremana za sopstveni stvaralački rad. Nakon posete Galeriji, u saradnji sa vaspitačima, učiteljima i likovnim pedagozima, stvarala su svoje umetničke radove inspirisane životom i stvaralaštvom Uroša Predića. Sada je došao trenutak da nam sa ponosom predstave svoja umetnička dela i pokažu kako su doživela velikog slikara.

Na izložbi će se predstaviti radovi dece iz vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”: Sunce, Pčelica, Čarolija, Spomenak, Veseli vrtić, Novosađanče, Pužić, Kalimero, Čika Jova, Palčica i Mrvica, mališana iz privatnih vrtića: Maštolend, Dreamland i Dečje kuće LJubav, vera, nada, kao i učenika osnovnih škola: Miloš Crnjanski, Dositej Obradović i POŠ Tvrđava.

Izložba je kruna zajedničke umetničke avanture u kojima će u subotu, 3. juna moći da uživaju svi Novosađani.

Izložba je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Gradske uprave za kulturu.

Datum

Otvaranje: 03. Jun 2023.
Traje do: 03. Jun 2023.

Vreme

17:00

Ulaznica

besplatan ulaz
  • Namenjeno: svim uzrastima