Pade vezir u travu na glavu

Tokom decembra i februara subotnja popodneva sa tinejdžerima posvetićemo se istraživanju aktuelne izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac. Deca će imati priliku da se kroz raznovrsne, uzrastu prilagođene, metodološke pristupe i izložena umetnička dela jednog manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog i važnog slikara, Vase Pomorišca, upoznaju sa različitim temama i da ih preispituju. Tokom radionica, obradiće se teme identiteta, porodice, putovanja, preseljenja, ličnog izražavanja.

Pored raznovrsnog umetničkog izraza Vase Pomorišca sa kojim su deca imala prilike da se susretnu tokom prethodnih radionica u oktobru i februaru, ne možemo da zanemarimo polje ilustracija u kom se takođe uspešno ostvario. Tokom radionice Pade vezir u travu na glavu, deca će se upoznati sa ilustracijama narodnih pesama koje je Vasa radio za Narodnu knjigu, kao i ilustracijama knjiga za decu. Zajedno sa muzejskim edukatorkama, dobro će osmotriti Vasine ilustracije, otkriti koje tehnike je njčešće koristio i kakav stil je razvio u ovom domenu, a zatim će i sami ilustrovati jednu narodnu pesmu po uzoru na Vasu.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 učesnika uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 24. Februar 2024.
Traje do: 24. Februar 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200