Паде везир у траву на главу

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

Поред разноврсног уметничког израза Васе Поморишца са којим су деца имала прилике да се сусретну током претходних радионица у октобру и фебруару, не можемо да занемаримо поље илустрација у ком се такође успешно остварио. Током радионице Паде везир у траву на главу, деца ће се упознати са илустрацијама народних песама које је Васа радио за Народну књигу, као и илустрацијама књига за децу. Заједно са музејским едукаторкама, добро ће осмотрити Васине илустрације, открити које технике је нјчешће користио и какав стил је развио у овом домену, а затим ће и сами илустровати једну народну песму по узору на Васу.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 24. фебруар 2024.
Траје до: 24. фебруар 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200