Pejzaž za razglednicu

Tokom decembra i februara subotnja popodneva sa tinejdžerima posvetićemo se istraživanju aktuelne izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac. Deca će imati priliku da se kroz raznovrsne, uzrastu prilagođene, metodološke pristupe i izložena umetnička dela jednog manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog i važnog slikara, Vase Pomorišca, upoznaju sa različitim temama i da ih preispituju. Tokom radionica, obradiće se teme identiteta, porodice, putovanja, preseljenja, ličnog izražavanja.

U subotu 3. februara, nastavićemo sa realizacijom radionica za tinejdžere uzrasta od 11 do 14 godina posvećenim aktuelnoj izložbi Pomorišac – Vasa Pomorišac. Na izložbi je predstavljeno nekoliko različitih pejzaža koji nam otkrivaju priče o Vasinim uzbudljivim putovanjima na udaljene predele Mandžurije, šetnjama gradskim ulicama Pariza i odlascima na porodične odmore na moru. Posmatrajući ove pejzaže, sa decom ćemo razgovarati o različitim načinima i tehnikama da se naslika jedan pejzaž. Zatim će deca, koristeći Vasine slike kao primer, pejzažom oslikati razglednice.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 učesnika uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 03. Februar 2024.
Traje do: 03. Februar 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200