Пејзаж за разгледницу

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

У суботу 3. фебруара, наставићемо са реализацијом радионица за тинејџере узраста од 11 до 14 година посвећеним актуелној изложби Поморишац – Васа Поморишац. На изложби је представљено неколико различитих пејзажа који нам откривају приче о Васиним узбудљивим путовањима на удаљене пределе Манџурије, шетњама градским улицама Париза и одласцима на породичне одморе на мору. Посматрајући ове пејзаже, са децом ћемо разговарати о различитим начинима и техникама да се наслика један пејзаж. Затим ће деца, користећи Васине слике као пример, пејзажом осликати разгледнице.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 03. фебруар 2024.
Траје до: 03. фебруар 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200