Predićeva umetnička putovanja

Tokom druge polovine janara i prve polovine februara, počinje novi ciklus kreativnih radionica za decu u Galeriji Matice srpske pod nazivom Tragom slikareve četkice. Prateći tragove četkice koje je za sobom ostavio Uroš Predić, nastavićemo da otkrivamo umetničke priče o njegovom životu i stvaralaštvu. Otkrićemo sa kim se družio, na kakva uzbudljiva putovanja je odlazio, kao i šta je voleo da čita.

Na poslednjoj radionici posvećenoj izložbi Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti, deca će saznati na kakva se putovanja Uroš Predić zaputio tokom svog dugog života. Iako Predić nije bio naročito avanturističkog duha, uspeo je da ostvari svoju želju da obiđe velike centre umetnosti i doživi remek-dela svetske istorije umetnosti. Zapažnja i utiske sa putovanja uredno je beležio u svoj dnevnik, tako da će deca tokom radionice imati priliku da čuju neka od njih. Za kraj ovogodišnjeg druženja sa velikom srpske istorije umetnosti, svako dete će poslati Prediću pismo i podeliti sa njim svoje utiske o njegovom životu i slikama.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Datum

Otvaranje: 11. Februar 2023.
Traje do: 11. Februar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150