Предићева уметничка путовања

Током друге половине јанара и прве половине фебруара, почиње нови циклус креативних радионица за децу у Галерији Матице српске под називом Трагом сликареве четкице. Пратећи трагове четкице које је за собом оставио Урош Предић, наставићемо да откривамо уметничке приче о његовом животу и стваралаштву. Открићемо са ким се дружио, на каква узбудљива путовања је одлазио, као и шта је волео да чита.

На последњој радионици посвећеној изложби Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности, деца ће сазнати на каква се путовања Урош Предић запутио током свог дугог живота. Иако Предић није био нарочито авантуристичког духа, успео је да оствари своју жељу да обиђе велике центре уметности и доживи ремек-дела светске историје уметности. Запажња и утиске са путовања уредно је бележио у свој дневник, тако да ће деца током радионице имати прилику да чују нека од њих. За крај овогодишњег дружења са великом српске историје уметности, свако дете ће послати Предићу писмо и поделити са њим своје утиске о његовом животу и сликама.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице. Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 11. фебруар 2023.
Траје до: 11. фебруар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150