Ruke pričaju o Prediću

Decembarski ciklus kreativnih radionica Predić kroz dodir i znak posvećujemo priči o inkluziji i njenom značaju, jer je izložba Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti prilagođena posetiocima svih uzrasta, kao i slepim i slabovidim, gluvim i nagluvim, osobama sa mentalnim i fizičkim invaliditetom. Kroz tri radionice sa decom ćemo razgovorti o načinima prilagođavanja prostora i umetničkih dela, kako bi svi ravnopravno uživali u umetnosti.

Radionica Ruke pričaju o Prediću, biće posvećena inkluziji i radu sa gluvim i nagluvim osobama. Kroz igru, deca će otkriti kako možemo zameniti govor znakovnim jezikom kako bismo omogućili gluvim i nagluvim osobama da čuju umetničke priče o Prediću. Radionicu će, pored muzejskih edukatora Galerije, voditi i Marija, prevodilac na znakovni jezik, koja će decu naučiti osnovama ovog načina komunikacije.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice. Cena ulaznice je 150 dinara.

Datum

Otvaranje: 10. Decembar 2022.
Traje do: 10. Decembar 2022.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150