Руке причају о Предићу

Децембарски циклус креативних радионица Предић кроз додир и знак посвећујемо причи о инклузији и њеном значају, јер је изложба Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности прилагођена посетиоцима свих узраста, као и слепим и слабовидим, глувим и наглувим, особама са менталним и физичким инвалидитетом. Кроз три радионице са децом ћемо разговорти о начинима прилагођавања простора и уметничких дела, како би сви равноправно уживали у уметности.

Радионица Руке причају о Предићу, биће посвећена инклузији и раду са глувим и наглувим особама. Кроз игру, деца ће открити како можемо заменити говор знаковним језиком како бисмо омогућили глувим и наглувим особама да чују уметничке приче о Предићу. Радионицу ће, поред музејских едукатора Галерије, водити и Марија, преводилац на знаковни језик, која ће децу научити основама овог начина комуникације.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа сваке радионице. Цена улазнице је 150 динара.

Датум

Отварање: 10. децембар 2022.
Траје до: 10. децембар 2022.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150