Skriveni ljudi sa Vasinih pejzaža

Tokom decembra i februara subotnja popodneva sa tinejdžerima posvetićemo se istraživanju aktuelne izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac. Deca će imati priliku da se kroz raznovrsne, uzrastu prilagođene, metodološke pristupe i izložena umetnička dela jednog manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog i važnog slikara, Vase Pomorišca, upoznaju sa različitim temama i da ih preispituju. Tokom radionica, obradiće se teme identiteta, porodice, putovanja, preseljenja, ličnog izražavanja.

Tokom dramske radionice za tinejdžere ove subote, deca će imati priliku da ožive skrivene ljude sa Vasinih slika i da otkriju tajne živote koje oni vode. Vasa Pomorišac je naslikao nekoliko pejzaža iz različitih perioda života. Slikao je gradske pejzaže Pariza i Beograda, zabeležio je predele Sibira i Azije koje je posetio tokom Prvog svetskog rata, kao i mirne obale Cresa koji je posećivao sa svojom porodicom pred kraj života. U prvom planu Vasinih pejzaža su priroda i građevine, ali neretko se na njima sakrije i po koji mali čovek, žena ili dete koji žive svoje svakodnevne živote. Upravo će ove sitne, skrivene ljude deca oživeti koristeći metodu Drame u galeriji, uz podršku dramskih pedagoga Armina Johe Hadžimusića i Hristine Muratidu iz Centra za pozorišna istraživanja.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 učesnika uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 17. Februar 2024.
Traje do: 17. Februar 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200