Скривени људи са Васиних пејзажа

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

Током драмске радионице за тинејџере ове суботе, деца ће имати прилику да оживе скривене људе са Васиних слика и да открију тајне животе које они воде. Васа Поморишац је насликао неколико пејзажа из различитих периода живота. Сликао је градске пејзаже Париза и Београда, забележио је пределе Сибира и Азије које је посетио током Првог светског рата, као и мирне обале Цреса који је посећивао са својом породицом пред крај живота. У првом плану Васиних пејзажа су природа и грађевине, али неретко се на њима сакрије и по који мали човек, жена или дете који живе своје свакодневне животе. Управо ће ове ситне, скривене људе деца оживети користећи методу Драме у галерији, уз подршку драмских педагога Армина Јохе Хаџимусића и Христине Муратиду из Центра за позоришна истраживања.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 17. фебруар 2024.
Траје до: 17. фебруар 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200