Trik da budemo šik

U aprilu nastavljamo sa ciklusom kreativnih radionica subotom koji je posvećen aktuelnoj izložbi Galerije Matice srpske Jedna (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza. Ovog meseca, tokom radionica pod nazivom Crtam, pišem, čitam, po Parizu skitam, deca će imati priliku da se upoznaju sa drugim aspektima umetnosti i života u Parizu. Posmatrajući slike, crteže i ilustracije i učestvujući u raznovrsnim edukativnim i kreativnim aktivnostima, deca će otkriti kako su umetnici doživljavali svoj lični prostor inspirisani intimističkim prikazima pariskih enterijera i saznaće kako su se u Parizu početkom 20. veka susrele i ukrstile likovna umetnost, književnost, moda i industrija. Tokom kreativnog dela radionica, deca će slikati svoje lične prostore, ilustrovati zbirku francuske poezije, dizajniraće odeću i etikete za industrijske proizvode.

 

Radionica Trik da budemo šik biće posvećena upoznavanju mode 1930-ih godina. Pričaćemo o modnim trendovima tog perioda sa fokusom na Pariz. Uporedićemo fotografije pariske mode i modnih ilustracija sa slikama koje su izložene u okviru trenutne izložbe Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza. Posmatrajući slike Kafana u Parizu Bogdana Šuputa kao i autoportrete i modne ilustracije Ljubice Cuce Sokić, deca će steći uvid u modu tog vremena. Kreativni deo biće posvećen dizajnu odeće. Deca će dobiti papirne lutke i odeću, koju će sami kolažirati sa različitim dezenima, koji su bili popularni u to vreme. Ukoliko žele mogu i sami da dizajniraju odeću na osnovu fotografija i slika koje će videti.

 

Radionice se organizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Datum

Otvaranje: 08. April 2023.
Traje do: 08. April 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150