Трик да будемо шик

У априлу настављамо са циклусом креативних радионица суботом који је посвећен актуелној изложби Галерије Матице српске Једна (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза. Овог месеца, током радионица под називом Цртам, пишем, читам, по Паризу скитам, деца ће имати прилику да се упознају са другим аспектима уметности и живота у Паризу. Посматрајући слике, цртеже и илустрације и учествујући у разноврсним едукативним и креативним активностима, деца ће открити како су уметници доживљавали свој лични простор инспирисани интимистичким приказима париских ентеријера и сазнаће како су се у Паризу почетком 20. века сусреле и укрстиле ликовна уметност, књижевност, мода и индустрија. Током креативног дела радионица, деца ће сликати своје личне просторе, илустровати збирку француске поезије, дизајнираће одећу и етикете за индустријске производе.

 

Радионица Трик да будемо шик биће посвећена упознавању моде 1930-их година. Причаћемо о модним трендовима тог периода са фокусом на Париз. Упоредићемо фотографије париске моде и модних илустрација са сликама које су изложене у оквиру тренутне изложбе Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза. Посматрајући слике Кафана у Паризу Богдана Шупута као и аутопортрете и модне илустрације Љубице Цуце Сокић, деца ће стећи увид у моду тог времена. Креативни део биће посвећен дизајну одеће. Деца ће добити папирне лутке и одећу, коју ће сами колажирати са различитим дезенима, који су били популарни у то време. Уколико желе могу и сами да дизајнирају одећу на основу фотографија и слика које ће видети.

 

Радионице се организују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице.Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 08. април 2023.
Траје до: 08. април 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150