Uroš Predić kroz dodir i zvuk

Decembarski ciklus kreativnih radionica Predić kroz dodir i znak posvećujemo priči o inkluziji i njenom značaju, jer je izložba Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti prilagođena posetiocima svih uzrasta, kao i slepim i slabovidim, gluvim i nagluvim, osobama sa mentalnim i fizičkim invaliditetom. Kroz tri radionice sa decom ćemo razgovorti o načinima prilagođavanja prostora i umetničkih dela, kako bi svi ravnopravno uživali u umetnosti.

Treću kreativnu radionicu u decembru pod nazivom Uroš Predić kroz dodir i zvuk posvetićemo temi pristupačnosti kulture i umetnosti slepim i slabovidim osobama. Deca će na radionici otkriti kako slepim i slabovidim osobama možemo omogućiti da se samostalno kreću kroz prostor izložbe, kao i kojim se sve čulima, osim čula vida, možemo doživeti vizuelnu umetnost. Takođe, naučiće kako možemo poslati pisanu poruku slepimi slabovidim osobama, koristeći Brajevo pismo.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice. Cena ulaznice je 150 dinara.

Datum

Otvaranje: 17. Decembar 2022.
Traje do: 17. Decembar 2022.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150