Урош Предић кроз додир и звук

Децембарски циклус креативних радионица Предић кроз додир и знак посвећујемо причи о инклузији и њеном значају, јер је изложба Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности прилагођена посетиоцима свих узраста, као и слепим и слабовидим, глувим и наглувим, особама са менталним и физичким инвалидитетом. Кроз три радионице са децом ћемо разговарати о начинима прилагођавања простора и уметничких дела, како би сви равноправно уживали у уметности.

Трећу креативну радионицу у децембру под називом Урош Предић кроз додир и звук посветићемо теми приступачности културе и уметности слепим и слабовидим особама. Деца ће на радионици открити како слепим и слабовидим особама можемо омогућити да се самостално крећу кроз простор изложбе, као и којим се све чулима, осим чула вида, можемо доживети визуелну уметност. Такође, научиће како можемо послати писану поруку слепими слабовидим особама, користећи Брајево писмо.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа сваке радионице. Цена улазнице је 150 динара.

Датум

Отварање: 17. децембар 2022.
Траје до: 17. децембар 2022.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150