Vajarske tajne Đoke Jovanovića

Svake godine u martu, sa prolećem nam dolazi i Mesec frankofonije – najveći praznik francuske kulture, jezika i umetnosti. U okviru ove manifestacije, u Galeriji Matice srpske se otvorila nova izložba pod nazivom Inspirisani Francuskom. Tim povodom, započinjemo realizaciju novog, dvomesečnog ciklusa edukativno-kreativnih radionica subotom Začarani magijom Pariza.

Našu poslednju eduativno-kreativnu radionicu za tinejdžere u ovoj sezoni posvetićemo posebnom, trodimenzionalnom umetničkom izrazu – vajanju. Na izložbi Inspirisani Francuskom, predstavljene su tri skulpture jenog od najznajačnijih srpskih vajara Đoke Jovanovića, na kojima je predstavio svoju suprugu Margo. Posmatrajući ove tri skulpture, sa tinejdžerima ćemo razgovarati o različitim materijalima od kojih se prave skulpture, kao i o procesu nastanka skultpura od različitih materijala. Tinejdžeri će pogledati videe na kojima su prikazani ovi procesi, a imaće i zadatak da od različitih materijala probaju da naprave isti oblik, kako bi uvideli razliku u ponašanju materijala. Na kraju radionice tinejdžeri će praviti portrete svojih drugara od gline.

Radionice se organizuju za maksimalno 15 tinejdžera uzrasta od 11 do 14 godina. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika. Cena radionice iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 25. Maj 2024.
Traje do: 25. Maj 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200