Вајарске тајне Ђоке Јовановића

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Нашу последњу едуативно-креативну радионицу за тинејџере у овој сезони посветићемо посебном, тродимензионалном уметничком изразу – вајању. На изложби Инспирисани Француском, представљене су три скулптуре јеног од најзнајачнијих српских вајара Ђоке Јовановића, на којима је представио своју супругу Марго. Посматрајући ове три скулптуре, са тинејџерима ћемо разговарати о различитим материјалима од којих се праве скулптуре, као и о процесу настанка скултпура од различитих материјала. Тинејџери ће погледати видее на којима су приказани ови процеси, а имаће и задатак да од различитих материјала пробају да направе исти облик, како би увидели разлику у понашању материјала. На крају радионице тинејџери ће правити портрете својих другара од глине.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 25. мај 2024.
Траје до: 25. мај 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200