Vajarske tajne Đoke Jovanovića

Svake godine u martu, sa prolećem nam dolazi i Mesec frankofonije – najveći praznik francuske kulture, jezika i umetnosti. U okviru ove manifestacije, u Galeriji Matice srpske se otvorila nova izložba pod nazivom Inspirisani Francuskom. Tim povodom, započinjemo realizaciju novog, dvomesečnog ciklusa edukativno-kreativnih radionica subotom Začarani magijom Pariza.

Našu poslednju eduativno-kreativnu radionicu za decu u ovoj sezoni posvetićemo posebnom, trodimenzionalnom umetničkom izrazu – vajanju. Na izložbi Inspirisani Francuskom, predstavljene su tri skulpture jenog od najznajačnijih srpskih vajara Đoke Jovanovića, na kojima je predstavio svoju suprugu Margo. Posmatrajući ove tri skulpture, sa decom ćemo razgovarati o različitim materijalima od kojih se prave skulpture, kao i o procesu nastanka skultpura od različitih materijala. Deca će pogledati videe na kojima su prikazani ovi procesi, a imaće i zadatak da od različitih materijala probaju da naprave isti oblik, kako bi uvideli razliku u ponašanju materijala. Na kraju radionice, deca će od plastelina praviti skultpuru naše Magične Matice.

Radionice se organizuju za maksimalno 15 dece uzrasta od 5 do 10 godina. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika. Cena radionice iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 25. Maj 2024.
Traje do: 25. Maj 2024.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200