Вајарске тајне Ђоке Јовановића

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Нашу последњу едуативно-креативну радионицу за децу у овој сезони посветићемо посебном, тродимензионалном уметничком изразу – вајању. На изложби Инспирисани Француском, представљене су три скулптуре јеног од најзнајачнијих српских вајара Ђоке Јовановића, на којима је представио своју супругу Марго. Посматрајући ове три скулптуре, са децом ћемо разговарати о различитим материјалима од којих се праве скулптуре, као и о процесу настанка скултпура од различитих материјала. Деца ће погледати видее на којима су приказани ови процеси, а имаће и задатак да од различитих материјала пробају да направе исти облик, како би увидели разлику у понашању материјала. На крају радионице, деца ће од пластелина правити скултпуру наше Магичне Матице.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 25. мај 2024.
Траје до: 25. мај 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200