Jedinstveni svet iz Đorđeve palete

Kreativna radionica za decu, ciklus Umetnički simboli i njihovi stvaraoci

Tokom decembra nastavljamo sa kreativnim radionicama subotom posvećenim aktuelnoj izložbi pod nazivom Život – san – smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma. Nakon što smo u novembru otkrili značenja simbola, na decembarskim radionicama saznaćemo koji umetnici su rado svoja platna obogaćivali simbolima, učeći od svojih evropskih kolega u nemačkom gradu Minhenu.

Na stvaranje jedinstvenog likovnog sveta Đorđa Krstića uticao je njegov odlazak na školovanje u Minhen. Potpuno drugačija sredina i minhenski umetnici sa kojima je provodio svoje vreme inspirisali su Đorđa da na svojim delima prikaže nove teme. Poput svog profesora, prepuštao se slikanju snova, dok je religiozne teme slikao potpuno drugačije nego njegovi savremenici iz Srbije. Posmatrajući dela na izložbi otkrićemo i kako je srpska sredina prihvatila taj jedinstveni svet iz Đorđetove palete. Sledeći njegovu hrabrost i odlučnost, deca će prionuti na stvaranje jedinstvenog likovnog sveta iz svoje palete.

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem naznačenog elektronskog upitnika.

Datum

Otvaranje: 18. Decembar 2021.
Traje do: 18. Decembar 2021.

Vreme

11:00 - 12:30

Mesto

Dečja soba, Galerija Matice srpske, Trg galerija 1

Ulaznica

150