Јединствени свет из Ђорђеве палете

Креативна радионица за децу, циклус Уметнички симболи и њихови ствараоци

Током децембра настављамо са креативним радионицама суботом посвећеним актуелној изложби под називом Живот – сан – смрт. Европски оквири српског симболизма. Након што смо у новембру открили значења симбола, на децембарским радионицама сазнаћемо који уметници су радо своја платна обогаћивали симболима, учећи од својих европских колега у немачком граду Минхену.

На стварање јединственог ликовног света Ђорђа Крстића утицао је његов одлазак на школовање у Минхен. Потпуно другачија средина и минхенски уметници са којима је проводио своје време инспирисали су Ђорђа да на својим делима прикаже нове теме. Попут свог професора, препуштао се сликању снова, док је религиозне теме сликао потпуно другачије него његови савременици из Србије. Посматрајући дела на изложби открићемо и како је српска средина прихватила тај јединствени свет из Ђорђетове палете. Следећи његову храброст и одлучност, деца ће прионути на стварање јединственог ликовног света из своје палете.

Због ограниченог броја места на 15 малишана учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем назначеног електронског упитника.

Датум

Отварање: 18. децембар 2021.
Траје до: 18. децембар 2021.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150