Stevino ogledalo

Kreativna radionica za decu, ciklus Umetnički simboli i njihovi stvaraoci

Tokom decembra nastavljamo sa kreativnim radionicama subotom posvećenim aktuelnoj izložbi pod nazivom Život – san – smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma. Nakon što smo u novembru otkrili značenja simbola, na decembarskim radionicama saznaćemo koji umetnici su rado svoja platna obogaćivali simbolima, učeći od svojih evropskih kolega u nemačkom gradu Minhenu.

Umetnik Stevan Aleksić, inspirisan svojim kolegama iz nemačkog grada Minhena, često je voleo da prikazuje samog sebe na platnima. Prikazujući sebe u različitim prostorima i situacijama, okružen raznim ljudima ili životinjama, Steva je stvarao jedinstvena umetnička ogledala. Pomoću njih mogao je da uvidi šta ga čini srećnim ili tužnim, šta ga plaši, šta mu pričinjava zadovoljstvo. Tokom radionice, deca će imati priliku da upoznaju umetnika Stevu i da od njega nauče kako da naprave svoja umetničkoa ogledala u kreativnom delu radionice.

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem naznačenog elektronskog upitnika.

Datum

Otvaranje: 04. Decembar 2021.
Traje do: 04. Decembar 2021.

Vreme

11:00 - 00:30

Mesto

Dečja soba, Galerija Matice srpske, Trg galerija 1

Ulaznica

150