Стевино огледало

Креативна радионица за децу, циклус Уметнички симболи и њихови ствараоци

Током децембра настављамо са креативним радионицама суботом посвећеним актуелној изложби под називом Живот – сан – смрт. Европски оквири српског симболизма. Након што смо у новембру открили значења симбола, на децембарским радионицама сазнаћемо који уметници су радо своја платна обогаћивали симболима, учећи од својих европских колега у немачком граду Минхену.

Уметник Стеван Алексић, инспирисан својим колегама из немачког града Минхена, често је волео да приказује самог себе на платнима. Приказујући себе у различитим просторима и ситуацијама, окружен разним људима или животињама, Стева је стварао јединствена уметничка огледала. Помоћу њих могао је да увиди шта га чини срећним или тужним, шта га плаши, шта му причињава задовољство. Током радионице, деца ће имати прилику да упознају уметника Стеву и да од њега науче како да направе своја уметничкоа огледала у креативном делу радионице.

Због ограниченог броја места на 15 малишана учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем назначеног електронског упитника.

Датум

Отварање: 04. децембар 2021.
Траје до: 04. децембар 2021.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150