Азијске авантуре Васе Поморишца

Фебруарски циклус креативних радионица за децу узраста од 5 до 10 година под називом Васина узбудљива путовања посветићемо узбудљивим путовањима на која се током живота упутио Васа Поморишац и која су га подстакла да постане свестран уметник. Током радионица, деца ће имати прилику да постану Васини сапутници и кроз његова дела посетиће плаве морске пејзаже, ослушнуће откуцаје Биг Бена у Лондону, прошетаће удаљеним пределима Манџурије и градским улицама Париза. Са сваког од ових путовања, деца ће кући понети разгледнице.

Прошле суботе смо са децом и Поморишцем посетили Лонодон, али он је у Васином животу био само полазна тачка за даље путовање у Азију, односно Индију. Тадашње историјске околности онемогућиле су Васу да посети Индију, али га нису спречиле да пропутује кроз Азију преко Сибира, Манџурије, Хонг Конга и да Индијским океаном стигне до Солуна. Током креативне радионице Азисјке авантуре Васе Поморишца, деца ће имати прилику да крену Васиним стопама, направе своју путању на мапи и открију приче о култури и уметности азијских држава које је Васа посетио. У креативном делу радионице, деца ће научити неколико симбола из кинеског писма и направити своје разгледнице са ове узбудљиве авантуре.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 17. фебруар 2024.
Траје до: 17. фебруар 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200