Да ли је то неко непознато лице или део Васине породице?

Током креативних радионица у децембру и фебруару са децом ћемо се упутити у аватуру кроз чаробну палету мање познатог, али не и мање занимљивог сликара, Васе Поморишца. Истражујући његове цртеже, слике и витраже представљене на изложби Поморишац – Васа Поморишац, сазнаћемо на каква чудесна путовања се Васа током свог живота запутио и открити како су те авантуре утицале на њега и помогле му да постане јединствен и вешт уметник.

На нашем следећем дружењу у оквиру актуелне изложбе, бавићемо се темом породице. Са децом ћемо разговарати о томе шта је породица и ко све може да је чини. Након разговора, обићи ћемо изложбу и открити које чланове своје породице је Васа Поморишац приказао тако што ћемо направити породично стабло користећи њихове портрете. У креативном делу радионице, уз подршку ликовне уметнице, деца ће имати прилику да нацртају своју породицу техником уљаних пастела.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 16. децембар 2023.
Траје до: 16. децембар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200