Да се више не стидимо, кад наго тело на слици видимо

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

На последњој радионици у априлу, пре кратке празничне паузе, са тинејџерима ћемо се упустити у авантуру истраживања приказа људског тела у уметности током радионице под називом Да се више не стидимо, кад наго тело на слици видимо. На изложби Инспирисани Француском, представљено је неколико цртежа и слика актова које су створили уметници попут Саве Шумановића и Милана Коњовића, инспирисани тадашњим трендовима у уметности. Кроз сусрет са овим делима и едукативне активности, са тинејџерима ћемо разговарати о људском телу и осећањима која се јављају када посматрамо наго људско тело на уметничким делима, а међу којима доминира стид. Како бисмо на крају мало разбили наше осећање стида, у креативном делу радионице, тинејџери  ће интерпретирати један од актова са изложбе користећи уљане пастеле.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 27. април 2024.
Траје до: 27. април 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200