Да се више не стидимо, кад наго тело на слици видимо

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

На последњој радионици у априлу, пре кратке празничне паузе, са децом ћемо се упустити у авантуру истраживања приказа људског тела у уметности током радионице под називом Да се више не стидимо, кад наго тело на слици видимо. На изложби Инспирисани Француском, представљено је неколико цртежа и слика актова које су створили уметници попут Саве Шумановића и Милана Коњовића, инспирисани тадашњим трендовима у уметности. Кроз сусрет са овим делима и едукативне активности, са децом ћемо разговарати о људском телу и осећањима која се јављају када посматрамо наго људско тело на уметничким делима, а међу којима доминира стид. Како бисмо на крају мало разбили наше осећање стида, у креативном делу радионице, деца ће интерпретирати један од актова са изложбе користећи уљане пастеле.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 27. април 2024.
Траје до: 27. април 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200