Како је умрла природа?

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

На другој радионици у децембру, деца ће имати прилику да се упознају са процесом настанка једног цртежа мртве природе. Деца ће се пре свега, обилазећи изложбу Поморишац – Васа Поморишац, упознати са појмом мртве природе и кратко ће се осврнути на историју овог жанра у уметности кроз разговор са музејским едукатором. Затим ће их у Дечјој соби чекати једна композиција коју ће они пренети на папир уз помоћ ликовне уметнице Теодоре Милић, студенткиње мастер студија на Академији уметности у Новом Саду. Теодора ће их упознати са процесом настанка цртежа мртве природе од
скице до финалног уметничког дела.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 09. децембар 2023.
Траје до: 09. децембар 2023.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200