Како се светлост поиграла са бојом

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

Последњу радионицу за тинејџере у овој години посветићемо посебној уметничкој техници која користи игру светлости и боје да створи магичну атмосферу – витраж. Васа Поморишац је био први међу српским сликарима који је усавршио ову технику сликања на стаклу. Његови витражи красе поједине просторе, попут хола Аеро-клуба у Београду. Посматрајући Васине витраже на изложби, деца ће се упознати са техником настанка витража, а затим ће уз помоћ картона, разнобојних фолија и лампица направити магичне светлеће кутије украшене њиховим дизајном.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 23. децембар 2023.
Траје до: 23. децембар 2023.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200