Концерт за децу „Пушкин на ноте“

У жељи да се деци, на забаван и пријемчив начин, приближи стваралаштво великог руског песника Александра Пушкина, велика сала Галерије Матице српске у суботу 22. јуна поново постаје концертна дворана у којој ће се реализовати јединствени музичко-сценски догађај Пушкин на ноте, у сарадњи са Музичком омладином Новог Сада, а у оквиру Инфант фестивала.

Деца узраста од 5 до 15 година, имаће прилику да уживају у композицијама Арсенског и Чајковског у изведби Тајј квартета. Музичке композиције пратиће и посебно адаптирана глумачка интерпретација Пушкинових бајки: Бајка о рибару и рибици и Прича о цару Салтану. Кроз интеракцију са наратором Милованом Филиповићем, деца ће имати прилику да сазнају занимљивости о писцу, композиторима и музичким инструментима. Музичко-сценски део програма пратиће и илустрације на екранима које ће визуелно допринети бајковитости целог догађаја и омогућити деци и њиховим пратиоцима да се у потпуности препусте стваралаштву великих уметника.

Концерти ће се одржати у два термина – у 11.00 и 12.00 сати. Максималан број публике у једном термину је 60 деце, те су пријаве обавезне путем линкова који се налазе испод и доступни су на сајту Галерије Матице српске, као и Музичке омладине Новог Сада.

У 11.00 сати: Бајка о рибару и рибици  

Линк за пријаву детета: https://forms.gle/dyTTXM9Qc2facWDu9

У 12.00 сати: Бајка о цару Салтану

Линк за пријаву детета: https://forms.gle/GBapAjCm5trw3Lyk6

За више информација публика може позвати број телефона 0214899017 током радних дана од 8.00 до 16.00 сати.

Датум

Отварање: 22. јун 2024.
Траје до: 22. јун 2024.

Време

11:00

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: деци узраста од 5 до 15 година