Крај века модерно се чека

У суботу 21. октобра 2023. године у 11.00 сати почиње нова сезона креативних радионица за децу узраста од 5 до 10 година у Галерији Матице српске. Сезону почињемо двомесечним циклусом радионица под називом Два уметника, на крају века у граду који цвета посвећеним изложби Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја. Током две радионице у октобру, деца ће имати прилику да открију како је изгледао Беч између 19. и 20. века, када се у посебним уметничким круговима развио правац у уметности – сецесија. Такође, истражујући изложене портрете, откриће како су се некада бечлијке и бечлијци облачили. Током новембарских креативних радионица, пажњу ћемо усмерити на два сликара чија су дела изложена – Пају Јовановића и Густава Климта. Путем разговора, посматрања уметничких дела и креативног рада, деца ће сазнати занимљиве приче о њиховом стваралаштву и животу.

Креативна радионица под називом Крај века модерно се чека биће посвећена упознавању са модом у периоду од 1890-их до 1910-их година. Причаћемо о модним трендовима тог периода са фокусом на Беч и о развоју моде у периоду сецесије. Посматраћемо слике у оквиру изложбе Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја и поредити их са трендовима који убрзано долазе пар година касније. Креативни део радионице биће посвећен дизајну одеће. Деца ће добити папирне лутке и заједно ћемо дизајнирати одећу инспирисану модом тог времена. Уколико желе, свој дизајн могу да употпуне колажима са дезенима популарним у периоду сецеције.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Дете можете пријавити путем линка који се налази испод описа радионице. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 28. октобар 2023.
Траје до: 28. октобар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200