Ластин лет изнад Париза

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отвара нова изложба под називом Инспирисани Француском. Због припреме и постављања изложбе наше едукативно-креативне радионице за децу и тинејџере смо прошле суботе преселили на кратко у Француски институт. Ове суботе 23. марта, враћамо се на своју стару адресу – дечју собу и изложбене просторе Галерије и почињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Током прве радионице у овом циклусу под називом Ластин лет изнад Париза, деца и тинејџери ће упознати једну ласту која је се из топлих крајева вратила у град светлости, љубави и уметности и одлучила деци да пренесе своје утиске о њему. Деца и тинејџери ће имати пирлику да од ласте науче шта је птичја персепктива и уз помоћ музејских едукаторки направиће мапу кровова Париза, који су инспирисали и сликара Пеђу Милосављевића.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Радионице су бесплатне.

Датум

Отварање: 23. март 2024.
Траје до: 23. март 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

бесплатан улаз