Ластин лет изнад Париза

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отвара нова изложба под називом Инспирисани Француском. Због припреме и постављања изложбе наше едукативно-креативне радионице за децу и тинејџере смо прошле суботе преселили на кратко у Француски институт. Ове суботе 23. марта, враћамо се на своју стару адресу – дечју собу и изложбене просторе Галерије и почињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Током прве радионице у овом циклусу под називом Ластин лет изнад Париза, деца и тинејџери ће упознати једну ласту која је се из топлих крајева вратила у град светлости, љубави и уметности и одлучила деци да пренесе своје утиске о њему. Деца и тинејџери ће имати пирлику да од ласте науче шта је птичја персепктива и уз помоћ музејских едукаторки направиће мапу кровова Париза, који су инспирисали и сликара Пеђу Милосављевића.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Радионице су бесплатне.

Датум

Отварање: 23. март 2024.
Траје до: 23. март 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

бесплатан улаз