Линије причају приче

У априлу настављамо са циклусом креативних радионица суботом који је посвећен актуелној изложби Галерије Матице српске Једна (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза. Овог месеца, током радионица под називом Цртам, пишем, читам, по Паризу скитам, деца ће имати прилику да се упознају са другим аспектима уметности и живота у Паризу. Посматрајући слике, цртеже и илустрације и учествујући у разноврсним едукативним и креативним активностима, деца ће открити како су уметници доживљавали свој лични простор инспирисани интимистичким приказима париских ентеријера и сазнаће како су се у Паризу почетком 20. века сусреле и укрстиле ликовна уметност, књижевност, мода и индустрија. Током креативног дела радионица, деца ће сликати своје личне просторе, илустровати збирку француске поезије, дизајнираће одећу и етикете за индустријске производе.

 

Током креативне радионице под називом Линије причају приче, деца ће сазнати на који начин су повезане ликовна уметност и књижевност. На актуленој изложби Једна (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза  изложене су илустрације познатог швајцарског уметника Албертоа Ђакометија које красе књиге француског писца Жана Женеа и песникиње Лене Леклерк. Посматрајући илустрације, деца ће открити како се линијама једноставних цртежа могу дочарати и употпунити књиге или песме. Затим ће, уз помоћ музејског едукатора и мотива са илустрација, написати јединствену причу или песму и илустровати је цртежима.

 

Радионице се организују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице. Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 22. април 2023.
Траје до: 22. април 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150