Магија шарене светлости

Током креативних радионица у децембру и фебруару са децом ћемо се упутити у аватуру кроз чаробну палету мање познатог, али не и мање занимљивог сликара, Васе Поморишца. Истражујући његове цртеже, слике и витраже представљене на изложби Поморишац – Васа Поморишац, сазнаћемо на каква чудесна путовања се Васа током свог живота запутио и открити како су те авантуре утицале на њега и помогле му да постане јединствен и вешт уметник.

Током наше последње креативне радионице у децембру и уједно последње у овој години, деца ће имати прилику да открију магију шарене светлости, односно витраж. Васа Поморишац је био један од ретких српских уметника који су стварали уметничка дела уз помоћ малих шарених стакала. Васа је на витражима често приказивао читаве приче, попут митова о Парису или Дедалу и Икару, који су својом шареном светлошћу красили разноврсне просторе. Инспирисана Васиним витражима приказаним на изложби, деца ће уз помоћ разнобојних провидних фолија и хамер папира направити властите витраже који ће уједно бити украси за божићну јелку.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 23. децембар 2023.
Траје до: 23. децембар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200