Плесна радионица удружења Пер.Арт

У оквиру пратећег програма изложбе и пројекта Урош Предић за све, организација Пер.Арт ће у изложбеним просторима Галерије Матице српске реализовати циклус инклузивних радионица. На ликовним, драмско-музичким и плесним радионицама учеснице/и ће имати прилику да се међусобно боље упознају кроз креативни радионичарски процес, као и да заједно креирају нове друштвене ситуације и односе.

Радионице ће водити Нела Ковачевић Милутиновић и Наташа Мурге Савић, Дуња Црњански и Мина Петрић, Жељка Јаковљевић и Фросина Димовска. Ове уметнице ће кроз дијалог и сарадњу понудити учесницима простор да истраже своја интересовања у различитим уметничким областима, као и да из другачијег угла приступе поставци и проведу време у Галеријском простору. Радионице су отворене за младе и одрасле са физичким и интелектуалним инвалидитетом, као и за особе без инвалидитета.

Организација Пер.Арт делује у области продукције, едукације и промоције савремених извођачких уметности и инклузије у култури. Вишегодишња сарадња Пер.Арт-а и Галерије Матице српске има посебан значај за промоцију инклузије и права особа са инвалидитетом јер представља конкретан пример инклузије у култури која доприноси идеји истинске реформе нашег културног и друштвеног система.

На плесној радионици 27. јануара 2023. учеснице/учесници ће имати прилику да се међусобно боље упознају кроз креативни радионичарски процес, као и да заједно креирају нове друштвене ситуације и односе. За радионицу се можете пријавити овде.

Датум

Отварање: 27. јануар 2023.
Траје до: 27. јануар 2023.

Време

16:30 - 18:30

Место

Изложбене сале „Миливој Николајевић”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз