Прича о настанку Галерије

Са великом радошћу вас обавештавамо да од октобра 2022. године у Галерији Матице српске настављамо са нашим суботњим креативним радионицама. Октобарски циклус Славимо рођендан Галерије Матице српске посвећен је јубилеју 175 година Галерије Матице српске. Кроз четири креативне радионице, деца ће имати прилику да открију приче о настанку Галерије, њеном пресељењу из Пеште у Нови Сад, о људима који су својим радом допринели њеном раст и развоју, а једна радионица биће посвећена и прослави јубиларног рођендана.

 

Прву радионицу у новој сезони и новом циклусу започињемо причом о настанку Галерије. Деца ће имати прилику да сазнају ко је дошао на идеју да се сакупљају умнетичка дела српских уметника и како је та идеја претворена у данашњу колекцију.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа сваке радионице. Цена улазнице је 150.00 динара, осим за радионицу 8. октобра која је у оквиру Дечје недеље бесплатна.

Датум

Отварање: 08. октобар 2022.
Траје до: 08. октобар 2022.

Време

11:00

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

бесплатан улаз