Разговор са Критичарем – Ратомир Кулић

Пратећи програм изложбе Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар

Поводом изложбе Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар у Галерији Матице српске ће у току њеног трајања бити приређен богат пратећи програм како би посетиоцима приближили основну идеју изложбе.

У петак 8. октобра 2021. године у 19.00 сати биће приређен разговор са критичарем Ратомиром Кулићем који ће водити др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске и мр Данило Вуксановић, виши конзерватор.

Ратомир Кулић, историчар уметности по образовању, уметник по опредељењу, провео је четири деценије у Галерији Матице српске на пословима кустоса и конзерватора. Његово дело које је изложено као експонат у оквиру изложбе – књига Смрт уметности и реанимација културе – потврђује га као широко образованог музејског мислиоца дубоко замишљеног над бројним питањима уметности и музејске делатности. Кулићева књига представља филозофско промишљање о суштини уметности и уметничког дела, његовој музеализацији и свеопштем значају за културу. Аутор поставља бројна питања, провоцира, цитира велике мислиоце, али и нуди одговоре о суштини стварања, вредности уметничког дела у савременом друштву и његовом значењу за будућност.

Датум

Отварање: 08. октобра 2021.
Траје до: 08. октобра 2021.

Време

19:00 - 20:00

Место

Изложбене сале „Миливој Николајевић”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: свим узрастима