Разговор са Уметником – Драган Стојков

Пратећи програм изложбе Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар

Поводом изложбе Калеидоскоп. Уметник – Колекционар – Критичар у Галерији Матице српске ће у току њеног трајања бити приређен богат пратећи програм како би посетиоцима приближили основну идеју изложбе.

У петак 17. септембра 2021. године у 19.00 сати биће приређен разговор са уметником Драганом Стојковим који ће водити др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске.

Драган Стојков (1951, Сомбор) је међу ретким уметницима који су успели да за живота изазову многе српске и иностране ликовне критичаре, историчаре уметности, књижевнике, научнике и друге, да о његовом раду напишу бројне осврте. Учествовао је у бројним сегментима културног живота, студирао сликарство у Венецији, бавио се експерименталним видовима уметничке праксе, ухватио трендове хиперреализма, сликарски гледао кроз дело Рене Магрита, визуелно опонирао Казимиру Маљевичу, парафразирао најчувенију љубавну песму српске књижевности Santa Maria della Salute, снимио документарни филм о Милану Коњовићу и излагао у светским центрима уметности. Његови радови се налазе у бројним збиркама у земљи и иностранству.

Датум

Отварање: 17. септембар 2021.
Траје до: 17. септембар 2021.

Време

19:00 - 20:00

Место

Изложбене сале „Миливој Николајевић”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: свим узрастима