Скоцкане слике

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Трећу едукативно-креативну радионицу за тинејџере у априлу, посветићемо једном од најпознатијих уметничких праваца са почетка ХХ века – кубизму. Током радионице, деца ће имати прилику да упознају најпознатијег представника овог правца – Пабла Пикаса, који је полазио од идеје да се све у природи може представити као геометријски облик: ваљак, лопта и купа. Два српска уметника која су живела и радила у Паризу, пратила су његов пример и стварала су компоновањем геометријских облика. У питању су Сава Шумановић и Лазар Возаревић, а деца ће у суботу имати прилику да на изложби Инспирисани Француском, виде две слике које су настале на такав начин. У ликовном делу радионице, тинејџери ће компоновати људско тело користећи геомтеријске облике, цртеж и колаж технику.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 20. април 2024.
Траје до: 20. април 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200