Скоцкане слике

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Трећу едукативно-креативну радионицу за децу у априлу, посветићемо једном од најпознатијих уметничких праваца са почетка ХХ века – кубизму. Током радионице, деца ће имати прилику да упознају најпознатијег представника овог правца – Пабла Пикаса, који је полазио од идеје да се све у природи може представити као геометријски облик: ваљак, лопта и купа. Два српска уметника која су живела и радила у Паризу, пратила су његов пример и стварала су компоновањем геометријских облика. У питању су Сава Шумановић и Лазар Возаревић, а деца ће у суботу имати прилику да на изложби Инспирисани Француском, виде две слике које су настале на такав начин. У ликовном делу радионице, деца ће компоновати људско тело користећи геомтеријске облике, цртеж и колаж технику.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 20. април 2024.
Траје до: 20. април 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200