Тајне женских портрета

У оквиру двомесечног циклуса радионица под називом Уметност на бечки начин за децу узраста од 11 до 14 година посвећеном изложби Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два сликара, три музеја, током две суботе 28. октобра и 4. новембра реализоваће се две драмске радионице у сарадњи са Центром за позоришна истраживања под називом Тајне женских портрета.

Изложени портрети на први поглед приказују жене које су васпитане да живе животом пуним вањске лепоте, нежности и тихе грациозности, без права да постигну нешто изузетно. Ипак, захваљујући својој осетљивости, сликари су у сваком од три модела видели богат унутрашњи свет – свет који је рањив, али ипак дубок и живахан; свет који, очигледно има и много тога добро скривеног.

Методом Драме у галеријама, драмски педагози Христина Муратиду и Армин Јоха Хаџимусић, навешће младе учеснике ове радионице да замисле које од тих скривених истина приказаних жена би се могле чути када би оне могле да разговарају са нама. Истраживаће које би могле бити неизречене мисли ових жена, њихове исповести о скривеној радости или скривеном болу. Кроз импровизације и кратке припремљене сцене, одиграће догађаје из прошлих живота ових жена, истину о њиховом садашњем животу, а чак и њихове будуће амбиције.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 04. новембар 2023.
Траје до: 04. новембар 2023.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200