Ухвати светлост

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

На првој радионици у априлу под називом Ухвати светлост, посматрајући пејзаже представљене на изложби Инспирисани Француском, премештамо светлост из Париза у природу Француске. Током ове радионице, тинејџери ће имати прилику да открију главне одлике импресионизма који се осликавају кроз живописни колорит, светлост и ваздушасте тонове представљене кроз пејзазе. Такође, упознаће и зачетника и најпознатијег представника овог правца Клода Монеа, чија су дела инспирисала српске уметнике. Инспирисани овим сликама и уметницима, учесници радионице имаће прилику да се у потпуности поистовете са импресионистима кроз сликање у природи и коришћење главних техника овог правца.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 06. април 2024.
Траје до: 06. април 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200