Ухвати светлост

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

На првој радионици у априлу под називом Ухвати светлост, посматрајући пејзаже представљене на изложби Инспирисани Француском, премештамо светлост из Париза у природу Француске. Током ове радионице, деца ће имати прилику да открију главне одлике импресионизма који се осликавају кроз живописни колорит, светлост и ваздушасте тонове представљене кроз пејзазе. Такође, упознаће и зачетника и најпознатијег представника овог правца Клода Монеа, чија су дела инспирисала српске уметнике. Инспирисани овим сликама и уметницима, учесници радионице имаће прилику да се у потпуности поистовете са импресионистима кроз сликање у природи и коришћење главних техника овог правца.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 06. април 2024.
Траје до: 06. април 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200