Васа и породица иду на море

Фебруарски циклус креативних радионица за децу узраста од 5 до 10 година под називом Васина узбудљива путовања посветићемо узбудљивим путовањима на која се током живота упутио Васа Поморишац и која су га подстакла да постане свестран уметник. Током радионица, деца ће имати прилику да постану Васини сапутници и кроз његова дела посетиће плаве морске пејзаже, ослушнуће откуцаје Биг Бена у Лондону, прошетаће удаљеним пределима Манџурије и градским улицама Париза. Са сваког од ових путовања, деца ће кући понети разгледнице.

На изложби Поморишац – Васа Поморишац изложено је неколико морских пејзажа које је Васа насликао док је са породицом уживао у топлим зрацима сунца и пливању у сланој води. Ови пејзажи, помоћи ће нам да током наше прве суботње радионице у фебурару под називом Васа и породица иду на море у машти уживамо заједно са Васом и његовом породицом. У креативном делу радионице, деца ће, цртајући пејзаже, направити своје разгледнице са мора.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 03. фебруар 2024.
Траје до: 03. фебруар 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200