Welcome to London

Фебруарски циклус креативних радионица за децу узраста од 5 до 10 година под називом Васина узбудљива путовања посветићемо узбудљивим путовањима на која се током живота упутио Васа Поморишац и која су га подстакла да постане свестран уметник. Током радионица, деца ће имати прилику да постану Васини сапутници и кроз његова дела посетиће плаве морске пејзаже, ослушнуће откуцаје Биг Бена у Лондону, прошетаће удаљеним пределима Манџурије и градским улицама Париза. Са сваког од ових путовања, деца ће кући понети разгледнице.

Васа Поморишац је био први међу српским сликарима који је одлучио да се школује у главном граду Велике Британије – Лондону. Пут до Лондона није био лак, али је Васа успео да доспе до свог циља и да учи сликарство на Уметничкој школи Светог Мартина, као и да учи да ствара витраже на Централној школи за уметност и занате. Током радионице под називом Welcome to London, слике из Васиног лондонског периода помоћи ће нам да одемо на уметничко путовање у овај град. Поред слика, Лондоном ћемо прошетати користећи виртуелну шетњу и научићемо неколико речи на енглеском језику. У креативном делу радионице, деца ће израдити своје разгледнице из Лондона.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 10. фебруар 2024.
Траје до: 10. фебруар 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200