Дечија недеља у ГМС

Обележавајћи Дечију недељу у Галерији Матице српске званично започињемо нову сезону едукативног програма за децу Мој Град. Новосадске уметничке приче.

У Галерији Матице српске се дуже од једне деценије реализују едукативни програми за децу, са идејом да се уметничко наслеђе и простор музеја учинe интересантним и доступним најмлађима, како би се код деце развијао позитиван однос према уметности, музејским установама и културној баштини. Ове школске године настављамо едукативни програм за децу Мој Град. Новосадске уметничке приче који је осмишљенповодом обележавања титуле Новог Сада као Европске престонице културе и намењен је деци предшколског и раног основношколског узраста, а са циљем да се деца упознају са богатим културним наслеђем Града Новог Сада и сазнају више о његовом настанку и развоју, херојима и херионама, симболима и култури посматрајући уметничка дела из Галеријске колекције.

Током целе недеље, од 5. до 10. октобра доступан је бесплатно породични водич Мој Град намењен породичним посетама. Родитељи, старатељи, баке и деке са децом користећи специјални штампани породични водич, кроз игру улога, занимљиве игре и задатке имају прилику да упознају простор Галерије и откривају историју и наслеђе Града, посматрајући уметничка дела у сталној поставци Галерије.

Такође, од 9. октобра 2021. године, почињу наше редовне креативне радионице за децу, које се одржавају сваке суботе од 11.00 до 12.30 сати у Галерији. На радионицама кустоси и музејски едукатори деци узраста од 5 до 11 година, на креативан и интерактиван начин дочаравају приче о Новом Саду и приближавају актуелне изложбе у Галерији. Након посматрања уметничких дела и шетње кроз Галерију, у простору Дечје собе следи креативни ужитак – представљање утисака, запажања и стечених знања разноврсним ликовним техникама. Радионица 9. октобра је бесплатна, док је иначе цена 150 динара.

Поводом Дечије недеље улаз за породице са децом је бесплатан, а свако дете на поклон добија дечју публикацију из Галеријске едиције „Моја Галерија“.

Датум

Отварање: 05. октобар 2021.
Траје до: 10. октобар 2021.

Време

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: деци узраста од 5 до 10 година