Ликовна радионица удружења Пер.Арт

Пројекат Урош Предић за све

У оквиру пратећег програма изложбе и пројекта Урош Предић за све, организација Пер.Арт ће у изложбеним просторима Галерије Матице српске реализовати циклус инклузивних радионица. На ликовним, драмско-музичким и плесним радионицама учеснице/и ће имати прилику да се међусобно боље упознају кроз креативни радионичарски процес, као и да заједно креирају нове друштвене ситуације и односе.

Радионице ће водити Нела Ковачевић Милутиновић и Наташа Мурге Савић, Дуња Црњански и Мина Петрић, Жељка Јаковљевић и Фросина Димовска. Ове уметнице ће кроз дијалог и сарадњу понудити учесницима простор да истраже своја интересовања у различитим уметничким областима, као и да из другачијег угла приступе поставци и проведу време у Галеријском простору. Радионице су отворене за младе и одрасле са физичким и интелектуалним инвалидитетом, као и за особе без инвалидитета.

Организација Пер.Арт делује у области продукције, едукације и промоције савремених извођачких уметности и инклузије у култури. Вишегодишња сарадња Пер.Арт-а и Галерије Матице српске има посебан значај за промоцију инклузије и права особа са инвалидитетом јер представља конкретан пример инклузије у култури која доприноси идеји истинске реформе нашег културног и друштвеног система.

Ликовна радионица је отвореног типа и можете се пријавити овде.

Датум

Отварање: 19. јануар 2023.
Траје до: 19. јануар 2023.

Време

16:00 - 18:00

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз