Отварање изложбе дечјих радова

У Галерији Матице српске се отвара изложба дечјих радова Одрастање у Граду културе настала као резултат едукативног програма за децу Мој Град. Новосадске уметничке приче. Самом отварању изложбе претходиће два концерта класичне музике за бебе и децу у 11.30 и 12.30 сати у Парку скулптура испред Галерије. Изложба ће свечано бити отворена у 13.00 сати у Великој сали „Сава Текелија“  у приземљу, а публици ће се обратити управница Галерије Матице српске др Тијана Палковљевић Бугарски. 

Током читаве школске године дружили смо се са малишанима из вртића и основних школа и откривали занимљиве уметничке приче о Новом Саду, како би најмлађи Новосађани с поносом и знањем корачали улицама Града. Након посете Галерији, заједно са ликовним педагозима, васпитачицама и учитељицама деца су своја запажања и искуства забележила кроз ликовно стваралаштво које представљамо изложбом. Скоро хиљаду малишана је цртежом и сликама приказало знамените личности Новог Сада, попут чика Јове Змаја и Светозара Милетића, зелене оазе као што су Дунавски и Каменички парк, али и препознатљиве градске симболе Петроварадинску тврђаву, Градску кућу, Матицу српску и бројне друге.

У изложби су учествовала деца из вртића Предшколске установе „Радосно детињство”: Новосађанче, Вилењак, Гуливер, Венди, Веверица, Весели вртић, Бубамара, Чаролија, Ласта Ченеј, Маслачак, Колибри и Весели возић, малишани из приватних вртића: Маштоленд, Speak Up, Дуга, Мадагаскар, Dreamland, Бамбино, Сунђер Боб и Патрик, Делфин, Земља чуда, Кермит и Фамилија, као и ученици основних школа: Милош Црњански , Ђура Даничић  и Жарко Зрењанин.

Изложба је круна заједничке новосадске уметничке авантуре у којима ће од 7. маја до 19. јуна моћи да уживају сви Новосађани.

Изложба се одржава у оквиру програмског лука Будућност Европе Европске престонице културе, а подржана је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије, Градске управе за културу, као и Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Датум

Отварање: 07. мај 2022.
Траје до: 07. мај 2022.

Време

13:00

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: свим узрастима